sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Mahtavuutta!!

Viikonloppuna oli täällä kotikulmilla mejäkoe, johon mekin osallistuimme. Lauantaina jäljet tehtiin aurinkoisessa (ja itikkaisessa) säässä. Sunnuntaina olikin sadetta ihan riittämiin ja saatiin varustautua aivan eritavalla kuin edellisenä päivänä. Onneksi on kokemusta jo sen verran, että varavaatteita on useammat!
Josi sai odotella pitkän päivän, kun arvonnassa tuli viimeinen jälki ja jäljelle päästiin kolmen aikoihin.
Jo laukauksensietotestiin mennessä J tiesi mistä on kyse ja kierrokset olivat melkoisen korkealla. Muutama kävelylenkki tehtiin jälestysvuoroa odotellessa ja sit taas odotettiin.
Se että satoiko jäljellä ollessamme, minulla ei ole mitään tietoa. Eka pätkä oli maailman hurjinta pusikkoa ja Josi pyöritti minut pyörryksiin. Tiheikkö oli aivan kaamea, sellaista vanhaa kuusikkoa. Sitten siellä oli tietenkin ojia..
Josi oli juuri hyppäämässä ojan yli ja tietysti kaiken kieputuksen jälkeen liina oli minun jalan alla. Ja Josi ei luonnollisestikkaan päässyt ojan yli vaan molskahti keskelle. Eikä reppana meinannu sieltä päästä ylös. Sitten ojien ylitys oli hieman haasteellista, kun toinen ei tiennyt millonka sitä sais mennä yli vai eikö saa..
Näistä kun päästiin ja maastokin parani, Josi näytti taitonsa. Taitavasti hän kyllä nuo ryteikötkin meni; minulla vaan oli työ ja tuska päästä pusikkojen läpi. Elikkäs kolme muuta osuutta oli mukavaa ja helppoa kuljettavaa (etenkin ekaan pätkään verrattuna). Makauksia J merkkaili melko kivasti (huomasin itse niistä 3) ja katkokulmakin meni reippaasti. Kaadolle J tuli hieman takakautta mutta pysähtyi ja jäi sitä nuolemaan. Oi ihana otus - tuota sorkkaa mie näköjään jännäsin vieläkin. Ja tietysti tavan mukaan hurjat kehut koiralle ja Cesaria kitusiin. Ja tulostenluvussa tuli jymypaukku: Josi sai VOI1, 48p ja oli kokeen paras VOI-luokan koira!! Löytyihän se nenä sittenkin! Yksi piste putosi jäljestämisvarmuudesta ja toinen makauksien merkkaamisesta. Hirvosen Martti joka oli tuomarina sanoikin, että kannattaisi kaikki makaukset merkata. Kaksi osoitti hyvin ja kaksi heikosti. Tarkempi koeselostus löytyy tuolta mejäkoeselostusten takaa. (Jotain ongelmia noiden dokumenttien kanssa eli jos ei näy, niin vika täällä päässä!)
Ja eihän tässä ollut vielä kaikki: Josi sai "Konstan kuppi"-kiertopalkinnon. Tuomarit valitsee palkinnonsaajan tsemppi-periaatteella eli palkinto on eräänlainen kannustus koirakolle tuomarin valitseman kriteerin perusteella esim hyvä yhteistyö, paras vainu, hyvä aloitteleva voittajaluokan koira tms. Palkinto tuli kuulema tuosta tms kohdasta. Liekkö ollut se kuusikkopyöritys vai mikä, mutta Konstan kuppi tulee olemaan meillä näkyvillä seuraavan vuoden kunnes sen aika on lähteä seuraavaan kotiin vuodeksi.
Että tällaisilla fiiliksillä täällä tänään. Ai että on hieno koira meillä!!! Taitava. Nuuskuttelija. Nenäeläin. Rakas!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti