maanantai 21. toukokuuta 2012

Toimintaa

Kesän huomaa tulleen viimeistään siitä, että meidän kulkeminen koiraharrastuksiin lisääntyy talveen nähden huomattavasti. Viime viikko alkoi tollereiden mejätreeneillä. Josi ei ollut mukana vaan mie opastin punaturkkeja mejän saloihin. Ja taitava trio olikin paikalla. Jokainen koira jäljesti hienosti heille tehdyt lyhyet jäljet, makauksille pysähdyttiin ja sorkalle myös.
Keskiviikkona oli vuorossa noutajakoirayhdistyksen järjestämän mejäkurssin eka maastokerta. Teimme yhden avo-mallisen jäljen, jossa pituutta oli 300 m. Josi pääsi tässä työntouhuun. Hieman minua jännitti, kun edellinen jälki Heinolassa meni miten meni. Mutta Josi näytti parasta osaamistaan! Kaikille makauksille hän pysähtyi aivan kunnolla ja sorkkaa Jipe jäi nuolemaan. Lähes kymmenhenkinen porukka kulki perässä muttei se häirinnyt Josia ollenkaan.
Torstaina meillä oli noutotreenit Luigin ja Puntin kanssa. Aurinko paistoi ja ihmisistä tuli valkoisia punaisin merkein ;)  Mukana oli dameja sekä riistaa. Huomasin, että kannattaa käydä riistapakastin tarkasti läpi ja merkata mitä pusseissa on. Meillä oli nimittäin mukana sulatettuna yksi pussillinen variksen siipiä ja yksi harakka!! No ei se treeniä haitannut laisinkaan. Vesinoutoja damilla, malttiharjoitusta, ykkösmarkkeerausta harakalla ja palautustreeniä tehtiin Josille. Palautus on meidän punaturkille se hankaluus, mutta sekin alkoi paranemaan. Treeniä siis lisää.
Viikonloppuna treenattiin sitä palautusta ja tehtiimpä yksi verijälkikin. Nyt annettiin jäljen vanhentua vuorokauden verran; keskiviikon jälki oli todella tuore. Mutta eipä ollut Josilla keskiviikkoista tatsia mukana ollenkaan. Alkumakauksen hätäisesti nuuhkaisi ja heti ekalla suoralla olisi tahtonut lähteä vahvasti vasempaan. Huomattiin sammalikossa tuoreita hirvien jälkiä; etteivät vaan just olisi siinä olleet? Niin oli koira kovasti väärään suuntaan menossa, että palautin jäljelle. Vai liekkö lähistöltä tullut maaseudun haju (lietelanta) houkutellut koiran jäljeltä pois.. Eka kulma ok, katkokin selvisi ja sorkalle jäi haistelemaan. Makaukset käveli yli ja hieman nuuhkaisi. Huh huh. Välillä ihan mallikasta jäljestämistä ja sitten taas välillä ei ollut "hajuakaan" jäljestämisestä. Saas nähdä mitä tuleman pitää kesän mittaan. Koeilmo odottaa tuossa pöydällä lähettämistä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti