keskiviikko 21. elokuuta 2013

Tollerimejä 2013

Vuoden kohokohta mejäilyssä on ohi. Tunnelmaltaan aivan mahtava tollerimejä Virroilla oli viikonloppuna. Josi pääsi tänä vuonna mestaruusluokkaan! Haavelin sinne pääsystä (sitten joskus) mutta eipä tuo haitannut, että jo tänä kesänä olimme siinä.
Lauantaina tehtiin jälki hirvikärpästen tunkiessa silmiin, korviin ja suuhunkin. Sadekin alkoi veretyskierrosta tehdessä. Huh - olipa mukava päästä pois metsästä ja syömään, sekä vaihtamaan kuivat vaatteet.
Sunnuntain arvonnassa Josille tuli päivän viimeinen jälki. Sitä saatiinkin sitten odottaa melkoisen kauan. Useat olivat jo tulleet metsästä, kun me olimme vielä majapaikassa odottelemassa. Puoli neljältä startattiin sitten jäljelle. Josi oli innolla menossa jäljelle eli mukavalta tuntuu tuo homma koirastakin. Makauksia J ei merkannut ollenkaan, muutamia omituisia tarkastuksia piti jäljen sivuun tehdä. Kulmat menivät mukavasti ja katkokin pienellä lenkillä. Viimeisellä suoralla kolme metsoa lähti meitä karkuun. Josi huomasi viimeisen ja olisi halunnut niitten perään. Kielsin napakasti "Ei" ja samantien "Jälki". Ja Jooseppi totteli heti. Aivan huippua!!! Koko kesänä ei ole harjoitus- eikä koejäljellä ollut yhtään lintua, joten tulipahan tuokin koettua. Josihan lähtee vapaana ollessaan kyllä varmasti lintujen perään; sen verran lintukoira on.
Kaadolle J jäi nuuhkimaan. Huh huh helpotus. Tuo kaato minua eniten jännitti, että miten siinä käy. Hyvin :) Tuomari kehui, että oli juuri oikea-aikainen kielto ja kehoitus. Hyvä homma, sillä tuota kun ei ole päästy "harjoittelemaan".
Tuloksena Josille tästä mestaruusluokan korkkauksesta VOI1 40p. ja viides sija. Hienoa!!
Nuo makauksen merkkaamattomuudet pudottivat pisteitä. Tiedänpähän mitä pitää edelleen harjoitella..
Seuraavana onkin PM-koe syyskuun alkupuolella. Eiköhän sen jälkeen ala olla mejäkoekausi paketissa pikkuhiljaa.
Tokoilua ollaan harrastettu (aloiteltu) hieman. Tolleriporukalla ollaan oltu ja meillä (Josi ja mie) on eka kertaa ikinä ihan oikee opekin!!! Josi on innokas tekijä, joka meinaa syödä minulta sormetkin juustopaloja hamutessaan. Jotkut teräshanskat saisi välillä olla käsissä :)  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti