sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Voi voi..

Josi jäljesti tänään P-K:n Noutajakoirayhdistyksen mejäkokeissa VOI2 45p. Mielenkiintoinen yhdistelmä, eikö vain. Harmillinen jopa.. Aivan mielettömän mahtava jäljestys, makaukset merkkasi Jipe esimerkillisesti mutta.. Mitäpä tolleripoika tekee kun tullaan kaadolle? No ohimennen nuuhkaisee sitä vauhtia hidastamatta ja jatkaa matkaa!!!!!!!!!!! Mie katoin tuomaria silmät lautasen kokoisena, tuomari katto minua ja sit mie kysyin, että meenkös mie perään. No liinan jatkona vaan eteenpäin vielä yhden ojan yli, kunnes tuomari pyysi kehoittamaan koiraa. Mie katoin Josia ja sanoin pari kertaa napakasti jälki. Ja mitäs tolleripoika tekikään sitten? No vaihtoi suuntaa ja hyppäsi ojan yli ja meni kaadolle nuuhkimaan. Voi elämän kevät. Tämä on ilmeisesti sitä tollerin huumoria, en muuten ymmärrä moista käyttäytymistä. No eipä siinä voinut kuin kehua poikaa. Tavattoman hieno jäljestys lukuunottamatta "pientä" työtapaturmaa. Ehkäpä Josi olisi halunnut kaikki neljä sorkkaa ja siksi jatkoi vaan eteenpäin kaadolta? Viikolla aamulenkillä tuossa kotikulmilla noin 20 metrin päästä meistä kulki hirvi ja Jooseppi olisi kovasti halunnut sen perään lähteä. Mielenkiintoinen elukka täällä omakotitaloalueella, harvemmin näkee hirviä asfaltilla menevän ja pensasaitojen yli loikkivan.
Tänään jäljellä oli hyvinkin erilaista maastoa ja Jipe meni reippaasti jopa hankalimmat pusikotkin. Ojien ylitystä tuli reippaasti ja tänä kesänä tolleri näköjään luottaa itseensä eikä hypi ojien yli edestakaisin tarkistaen. Aikaa jäljestykseen meni puoli tuntia. Josi sai korkeimmat pisteet VOI-luokan koirista eli kivasti meni vaikka...
Me tehtiin Hanskin kanssa porukassa jälki ja H oli ensimmäistä kertaa oppaana. Valitettavasti jäljellä oli hyvin todennäköisesti ollut karhu ja jäljestys jäi tältä koiralta lyhyeksi tänään. Ei ollut halunnut lähteä jatkamaan matkaa katkon jälkeen vaan turvautui ohjaajaansa.
Nyt rentoudutaan ja naatiskellaan olostamme. Olihan tuo vastaavan koetoimitsijan homma aikamoinen. Mutta koe saatiin pidettyä, kaikki tulivat ehjinä metsästä pois eikä hellekkään vaivannut nyt jäljestyspäivänä. Mukavaa!! Kesä!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti