lauantai 17. syyskuuta 2011

Syksytouhuiluja

Syksy on todenteolla tullut Pohjois-Karjalaankin. Sadetta, sadetta ja välillä pilkahduksia auringosta. Josi pysyy sateella tapansa mukaan katoksessa eikä käy edes voikukkia syömässä pihalla. Lenkille hän lähtee sateellakin aivan mielellään, mitä nyt lätäköitä pitää välillä väistellä.
Viikko sitten olimme edustamassa punaturkkeja noutajapäivässä. Josi oli kovin kiinnostunut neitokaisseuralaisistamme Nuuskusta ja Rapsusta. Ihania tyttöjä, jotka onneksi sanoivat kovan sanan liian innokkaalle peräpäiden nuuskijalle. Paikalle kerääntynyt koiraväki näki siis kaksi hyvinkin rauhallista ja yhden nuuskija-touhutollerin. Jos Jooseppi ei havitellut lähempää tuttavuutta tyttökoirien kanssa niin maassa ainakin oli paljon kirsua kiinnostavaa informaatiota. Hienoa malttiharjoitusta touhottajalle, kun tunti tunnin jälkeen seisoskelimme kentällä juurikaan mitään tekemättä. Tapahtuman jälkeen Josi pääsi jolkottelemaan metsäteitä neitotollereiden kanssa, etenkin Rapsu oli Josista aivan ihana. Nuusku ei suvainnut sulhoehdokasta lähelleen ja Jipe ymmärsikin pitää kunnioittavan välimatkan.
Noutotreenejä ollaan vähitellen alettu tehdä suunnitelmallisesti. Eilen Josi teki pari aivan mahtavaa palautusta damilla. Ehkäpä pieni tauko on tehnyt hyvää. Nyt vaan suunnitelmat paperille ja niitä noudattamaan. Huomenna tuleekin (toivottavasti) käytännön noutoja, kun aamuvarhaisella lähdemme koko lauma sorsametsälle.
Päivänä eräänä metsässä kulkiessani huomasin katselevani hyviä jäljentekopaikkoja. Täytynee tehdä joku jälki Josille ja samalla voisi kokeilla makausharjoitusta, josta kuulin PM-kokeessa. Enkä usko Josinkaan pahastuvan, jos pääsee nuuskimaan verijälkeä vielä ennen talvea.
Agilityn suhteen ollaan tauolla. Haluan Josin maltin paaaaljon paremmaksi ennenkuin lähdemme treeneihin taas mukaan. Toivottavasti lumi ei tule maahan kovin aikaisin, että pääsemme touhuamaan metsissä monet kerrat. Josi nauttii metsälenkeistä aivan hurjasti ja välillä hän pysähtyy kesken juoksentelun istumaan ja katsomaan silmiin aivan selvästi leveästi hymyillen.

2 kommenttia:

  1. Minkälainen se makausharjoitus oli? Rei sais kans vähän tarkemmin merkata makaukset, yleensä menee aika vauhdikkaasti niistä yli tai nopeasti vain nuuhkaisee.

    VastaaPoista
  2. Oota vaan kun siitä tulee samanlainen lätäköissä makailija, kuin Zorrosta! Z nimittäin nuorempana kiersi lätäköt kaukaa, nykyään makaa niissä ja kohta varmaan piehtaroi...

    VastaaPoista