sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Lumikenkäjänis-Josi

Kylläpä talvi on tolleripojasta ihana. Ja outokin.
Metsässä oli jotain kiinnostavaa, kun tässä taas kerran kahlattiin hangessa pitkin metsäteitä.
Josi meni vähän väliä metsään katsomaan, mitä siellä oli - ei meillä tietoa. Yhdet hirven jäljet näkyi ja jänikset olivat juosseet rallia pitkin poikin lumista metsää. Lunta pöllytellen juoksenteli Josi välillä käyden vieressä jolkottelemassa. Lumi on ihanaa ja hyvää. paitsi silloin kun varpaiden välit ovat ihan pullollaan lunta.
Kovemmalla pakkasella äänet ovat ilmeisesti niin outoja, että ennestään tutuillekkin äänille pitää tuhahdella ja välillä haukkuakkin. Lumisateen jälkeen on taasen ihan ihmeellistä olla lenkillä, kun ei hajuja juurikaan tunnu olevan.
Josi on pari kertaa päässyt "terapiakoiraksi". Tuttu iäkkäämpi rouva on vuodepotilaana ja tykkää paljon koirista. Josi-Jooseppi kävi tervehdyskäynnillä pari päivää sitten. Tietysti piti tassut sängyn laidalle nostaa, että sai kunnolla moikattua ja vähän sormia nuoltua. Muuten koiruli istui sängyn vieressä rauhassa ihailtavana. Poislähtiessämme sanoin Josille, että käy sanomassa vielä "heippa". Ja niinpä tottelevainen tolleripoika kävi vielä sängyn vieressä ja nosti tassut sängylle. Ihanaa, että voidaan piristää jonkun päivää ja vielä tietäen, että vierailu muistetaan kauan.

Maltin kanssa on tapahtunut jotain aivan ihmeellistä ja toivottua. Jo tiistaina toko-harjoituksissa Josi oli käyttäytynyt erityisen hienosti, kertoi Hanski. Agilitytreeneissä meillä olikin pääpaino hallinnassa. Ja voi sitä ihmetystä miten Josi käyttäytyi! Aivan mahtavaa kontaktia koko ajan. Meidän piti mm kulkea esteiden vieritse vierekkän niin että kontakti säilyy koko ajan. Josi toimi tosi mahtavasti ja kokeiltiin pari paikalla oloakin hypyn takana. Huraa - tähän ollaan pyritty ja pikkuhiljaa näköjään tavoite saavutetaan. Toivotaan vaan, että suuntaus pysyy samana. Eipä olisi uskonut samaksi otukseksi, joka ei ole pysynyt hypyn takana paikoillaan kuin pideltynä ja silloinkin vaivoin. Tällä kertaa palkkana oli omatekemiä herkkulihapullia, ehkäpä Josi totesi ne niin hyviksi, että kannatti tehdä niinkuin mamma sanoi ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti