sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Ajokoira

Josin riistaviettiys ulottuu myös jäniksiin. Tässä eräänä päivänä metsässä ulkoillessa jänö oli lähtenyt viitisen metriä Josin edestä juoksuun. Josi oli osallistunut juoksukilpailuihin ja hävinnyt jänön perässä horisonttiin. Muutamia minuutteja äänetön ajo oli kestänyt ja Josi oli palannut läähättäen ilman jänistä. Korvat hävisivät samalla kun juoksu alkoi - näin minulle kerrottiin.

Taipparitreenit ovat alkaneet koirillakin. Ensimmäisellä kerralla oli varikseen ja lokkiin tutustumista. Varis oli noussut maasta hyvin mutta lokin luona ollessaan Jipsu oli "kysellyt" Hanskilta lisäohjeita. Toisella kerralla oli variksen noutoharjoitus. Vauhdilla Josi säntää matkaan sammalten pöllytessä tassujen alla. Taas hieman haahuilua vaakun luona. J kävi pikaisesti sen luona ja ilmeisesti ajatteli etsiä lintuja lisää. Toisella kertaa varis palautui tosi vauhdikkaasti eikä ongelmaa ollut. Ohjeeksi saimme treenata vain yhdellä linnulla kerrallaan ja niin, että Josi joutuu ratkaisemaan "ongelman" itsenäisesti eli ei näe noutoon lähettäjää.

Jälkitreenit pidettiin Tollerilahden pojille hienossa maastossa. Jälkien pituudet olivat noin 300m molemmilla ja metsätyyppi vaihtui suon ja kangasmetsän välillä mukavasti. Josi jäljesti tutulla tarmokkaalla tyylillään, katko meni hienosti ja kaatokin löytyi ongelmitta. Makauksilla oli vähän juustoa, kun edellisellä kerralla ne jäivät merkkaamatta. Nyt aloitimme jäljestyksen ennen alkumakausta ja se tulikin hienosti nuuhkittua. Kuun lopulla pääsemmekin sitten tositoimiin Miehikkälän mejä-kokeessa.

Eilen ulkoillessamme Josi päätti (taas kerran) mennä uimaan. Kaksi pientä lenkkiä piti tehdä. Ei enää hankalan oloinen ranta ole mikään este, jos uida tekee mieli. Onneksi tuo ipana tottelee myös kieltoa, milloin ei saa mennä uimaan. Muuten pitäisi siirtää lenkkeilyt täysin vedettömille alueille.
Häntä on hyvä peräsin

Ah kun on puhdas koira.. Suolammen ihanuus?!

Viikon päästä käydäänkin sitten Sotkamossa näyttelyssä ja samalla reissulla moikkaamassa tuttuja Kainuun Noutajien mejä-kokeissa. Selvästi kesä on alkanut, kun kalenteri täyttyy koiraharrastuksista monelle viikonlopulle eteenpäin! Mukavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti