keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Sotilaita jäljellä

Eilen oli Josilla ja Lennillä kevään ensimmäisen verijäljen vuoro. Molemmat suoriutuivat jäljestään hienosti. J puhkui intoa ja pitikin liinasta pidellä tosi tiukasti kiinni, ettei koira olisi mennyt omia aikojaan jäljelle. Hurja innostus kostautui huonoina makausten merkkauksina, vaikka jäljestys olikin maavainuista. Josi etsi yllättävän kaukaa katkolla jäljen jatkumispaikkaa. Kohtalainen tuuli ja lähistöllä kulkevat sotilaat taisivat hieman sekoittaa ajatuksia tollopojalta. Minusta tuntui, että aikaa meni todella kauan, mutta kuulema alle minuuttiin se katko selvitettiin. Eikä ainakaan kumisaapasta jäljestänyt tämä poika. Possun korva oli kaadolla palkkiona onnistuneesta lyhyehköstä (alle 200m) jäljestä. Ikää jäljellä oli vuorokausi.
Nuuskuttelujen jälkeen Josi ja Lenni pinkoivat pitkin metsiä samoista kepeistä kilpaillen ja metsän hajuja haistellen. Tästä se jäljestyskausi alkaa.
P-K.n noutajien järjestämä taipparikurssi alkaa tänään ja ensi viikolla tolleripojat ovatkin täydessä touhussa taipparitreeneissä.
Josi antaa harjata itseään nykyisin jo aika helposti ja eilen hän heittäytyi jopa selälleen harjauksen aikana. Mielenkiintoista kehitystä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti