perjantai 4. marraskuuta 2011

Iltapuuhia

Ne ajat ovat kaukana takana, kun tollerin pentu sai illalla hurjan iltavimman eli riehumiskohtauksen. Nyt illat sujuvat rauhallisemmissa (aikuisemmissa?) merkeissä. Iltaruoan jälkeen Josi usein alkaa leikkiä leluillaan, joka tarkoittaa jopa raivoisaa vingutusta. Sitten hän tuo lelun sohvalla istujan viereen tai syliin, työntää kuonollaan vinkueläintä vielä lähemmäksi ja jää tuijottamaan silmiin lelun saajaa. Tämän teon merkitystä ei olla ymmärretty. Joko Josi haluaa antaa meidän leikkiä leluillaan tai kutsuu leikkiin mukaan. Jos tämän lelun hänelle heittää, se palautuu nopsasti syliin takaisin. Vaikuttaa silti, ettei kyse ole "ota koppi"-leikistä vaan tollerin ajatuksissa on jotain aivan muuta. Mitä se sitten on, sitähän J ei meille osaa kertoa.
Pitkästä aikaa kokeilin harjata hampaita koiralta. Joskus on tullut hankittua harja ja koirien hammastahnaa - silloin hommasta ei tullut mitään. Nyt Josi istuu innokkaana ja lähes täristen odottaa harjan lähestymistä. Mutta tuskimpa se harjaus on niin ihana asia Joosepin mielestä, vaan se tahnan maku! No tuleepa ainakin kulmahampaat harjattua ja takahampaita tuo lähes puree harjaa vasten.
Sittempä onkin lähes kaikki iltatoimet tehty. Pieni ulkoilu omalla pihalla ja Josi meneekin mielellään makuuhuoneeseen omalle petilleen. Hetken päästä saattaa kuulua äänekästä vinguntaa ja jopa murahtelua; Josi näkee unia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti