sunnuntai 12. elokuuta 2012

Jahtikauden aloitus

Punaturkkinen metsästäjä pääsi elämänsä ensimmäisen kerran kyyhkyjahtiin. Toiveena oli muutama tilanne, josta Jipsu pääsisi noutamaan ja palauttamaan. Harmillisesti ei puituja peltoja kohdalle ollut sattunut eli malttiharjoitukseksi meni tämä eka kerta. Kyyhkyjä ei siis juurikaan ollut näkynyt. Josi oli osoittanut kuitenkin hienoa asennetta ja malttanut odotella jotain tapahtuvaksi. Välillä oli kuulema seissyt takajaloillaan kuin mangusti ja katsellut kauemmas. Kovasti odottelen sorsastuksen ja etenkin kanalinnustuksen alkua. Riistaviettinen tuo koira ihan selvästi on ja tulossa on varmasti muutamia hienoja tilanteita tulevan syksyn aikana.
Ilman toimintaa Josi ei kuitenkaan ole joutunut olemaan. Kun metsällä ei tullut tapahtumia, tehtiin niitä itse.
Sulatettiin pari varista ja ne pääsivät esittämään vesilintuja. Josi ihan riehaantui, kun vetäisin treeniliivin päälle. Jee! Tiesi, että kohta tapahtuu. Varikset pääsivät kellumaan lampeen ja Josi palautti ne tavalliseen reippaaseen tapaansa. Kerran vaan oli ote siivestä, muuten ihan hyvä ote. Vesityö tuon ipanan kanssa toimii. Nyt parin päivän päästä kokeillaan miten se varis tulisi kuivalta maalta. Toivottavasti pieni tauko on tehnyt hyvää.
Varikset eivät todellakaan kestä kovin montaa kertaa heittää veteen. Siivet pääsevät vielä jatkokäyttöön eli ihanalle Elena-tollerille nuuhkittavaksi, tutkittavaksi ja kanneltavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti