maanantai 17. toukokuuta 2010

Verta ja hikeä

Hellettä on riittänyt Pohjois-Karjalassakin ja olemme siitä "nauttineet". Josi reppana vaan ei ymmärrä parastaan ja ei suostu menemään veteen suolammen rannalta. Hiekkabiitsiltä kelpaa juosta veteen keppejä noutamaan. Eiköhän tuokin asia muuttune tässä kesän mittaan. Parempi ainakin olisi tulevia metsästysvuosia ajatellen; harvemmin hiekkarannan tuntumassa sorsametsällä ollaan. Agilityä kävimme harrastamassa paahtavasta helteestä huolimatta. Hyvin Josi irtoaa esteille ja vauhtia riittää kuten aina. Itse vaan kun oikein osaisi ohjata.. Kiva huomata miten pienestä omasta virheestä koiran tekemä virhe voi olla kiinni elikkäs helppo korjata ja taas mennään.. Lyhyt oli agitreeni tälläkertaa muttei haluttu koirille (eikä itsellemme) lämpöhalvausta.
Käytiin eilen illalla tekemässä yksi verijälkikin. Kulmia piti harjoitella eli merkkaamista pyrittiin saamaan paremmaksi. Laitoinkin kulmamakauksille turpeen alle muutamia herkkuja, että Josi pysähtyisi pitemmäksi ajaksi makuulle. Jälki oli n 300m ja ikää reilut 12h. Mukana perässäkulkijoina oli vanhempani, jotta Josi oppisi vieraisiin mukana jäljellä. Alkumakaus ok, eka kulma vasemmalta vähän ohi, jäljen suuntaan kuitenkin. En nyt muista tuulen suuntaa, ettei vaan seuraavan suoran haju tullut tuulen mukana?! Vein koiran kuitenkin takaisin ekalle kulmalle, jonka sitten merkkasi hyvin (herkkuja nam) ja sitten jatkuikin jäljestys pienellä siksakilla toiselle kulmalle (lisää herkkuja) ja siitä kaadolle. Kokonaisuutena ihan tyytyväinen olen. Ensimmäisen kerran kokeilin jäljestystä ilman lenkkeilyä ennen sitä ja useampaa Josille vierasta ihmistä mukana.
Illalla sitten taipparitreenit. Päätettiin jättää kesäkuun taippareihin hakematta ja keskittyä treenaamiseen. Ehtiihän tuo vielä, nuori poika. Ja niiiin taitava ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti