lauantai 27. elokuuta 2011

Sorsametsällä

Josi pääsi ensimmäistä kertaa metsälle, sorsalle. Ei ihan aloitukseen sentään. Rauhallisempana aikana kuin aloituspäivä on varmastikin hyvä opettaa koiraa. Mie en itse valitettavasti päässyt mukaan, koska opiskelut alkoivat juuri tällä viikolla ja olin viikon Piippolassa. Eli kuulopuheiden varassa mennään.. Hienosti oli Josi käyttäytynyt, malttiharjoitusta oli tullut roppakaupalla lintuja odotellessa. Yhtä sorsaa Josi oli päässyt noutamaan ja kiinnostus oli ollut kova. Sorsa oli ollut sitkeähenkinen ja Josin sen suuhun ottaessa oli sorsa potkaissut Josia räpylällä kuonoon. Jooseppi oli sitä ilmeisesti hieman hätkähtänyt ja jättänyt työnsä kesken. Eli heinäsorsa jäi isännän noudettavaksi (pitkää keppiä apuna käyttäen). Eipä ole ennen eläviä (tai edes puoliksi eläviä) noudettavia Josin kohdalle osunut. Myöhemmin rannalta kelluvaa sorsaa katsellut noutajan alku oli vinkunut ja kuulema "ollut kuumana kuin hiilihanko". Mieli teki kovasti noutaa lintu mutta.. En usko, että Josi tuota säikähdystään myöhemmin muistelee. Tästä se ura alkaa, jota varten tolleri meille alunperin hankittiin: metsästyskoiraksi ja etenkin sorsametsälle.

Eilen tullessani kotiin viikon kestäneeltä opiskelun lähijaksolta Josi oli (taas kerran) erittäin innoissaan, tuntui ettei nahoissaan pysynyt. En minä näistä kotoa poissaoloista innoissani ole mutta vastaanotto on kyllä aina aivan mahtava. Ensimmäistä kertaa ostin Jipsulle tuliaisenkin. Sitä laukuista etsiessäni Josi oli innokas apuri ja meinasi kädestä ilman lupaa lelunsa viedä. Illalla meillä kuuluikin pitkään lelun vinkuva ääni..

Mejäkausi saa jatkoa piirinmestaruuskokeella. Sorkkaharjoituksia on edelleen jatkettu ja yksi jälkikin tehtiin viikko sitten. Toiveikkaana mennään kohti tulevaa viikonloppua. Miehän jännitän itteni ihan kuralle taas kerran.. Pitäisi osata ajatella niin kuten rakas aviomieheni sanoi: "Eihän se ole kuin kulkea liinan päässä ja katsoa kun koira jäljestää." No niinhän se on, mutta tämäkesäiset sorkan yli kävelyt tuovat oman pikantin lisämausteensa tähän jo niin rakkaaksi tulleeseen harrastukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti