tiistai 24. heinäkuuta 2012

Jännitystä

Tein Josille harjoitusjäljen paria päivää ennen koetta. Makauksia paljon ja niille herkkuja. No sehän toimii - Josi kun on melkoinen ahmatti-herkkusuu. Sorkka ei vaihteeksi juurikaan kiinnostanut, joten se jäi aivan mahdottomasti mietityttämään. Ei vaikuttanut ollenkaan hyvältä tällainen toiminta näin lähellä koetta. Kun lähdimme Kuhmon kokeeseen, otin kuivatun sorkan mukaan. Lauantaina tein pientä "nostotreeniä" sorkalla ja palkkasin aina kun J otti käpälän suuhunsa. Samana iltana tehtiin Hannelen kanssa vielä "höyrynpoistojäljet" koirillemme. Ne ajettiin laukauksensietotestin jälkeen. Molempien koirien varsinaiset koejäljet olivat lähes ryhmiensä viimeisenä, joten aikaa meillä oli hyvin. Josin jälki oli lyhyt n 70m. Kaikki makaukset tolleri meni yli eikä tuo sorkkakaan juuri kiinnostanut. Siinäpä jännittämistä minulle loppupäiväksi!
Varsinaisella koejäljellä Josin toiminta oli määrätietoista. Alkumakauksen nuuhkaisi pikaisesti ja katse oli kiinnittynyt jo eteenpäin, vaikka yritin esitellä makausta edelleen. Muut makaukset J nuuhkaisi vauhdissa, ainoastaan yhdelle jäi seisomaan!! Kulmat menivät hienosti. Sorkka oli saanut paikakseen hienon sammalvuoteen ja se näkyikin hyvin. Siinäpä sitten jännittyneenä katsoin miten Josi tällä kertaa sorkalla käyttäytyy. Hienosti poika meni suoraan sorkalle ja jäi sitä nuuhkimaan. Huh! Tyytyväisenä kaivoin Cesarin taskusta, jonka ahmatti hotkaisi lähes yhtenä suupalana.
Minnekkähän hienot makausten merkkaukset olivat Josilta unohtuneet? Tulos VOI1 44p on hyvä. Mutta kun tiedän miten hienosti makaukset Josi osaa markata, niin..
Minun täytyy opetella jarruttamaan vauhtia enemmän. Nyt meillä meni aikaa ainoastaan vajaa 30min eli aikaa olisi ollut hyvinkin.  Pienen pienillä askeleilla eteenpäin.
Seuraava jännityksen paikka on jo vajaan kahden viikon kuluttua. Sitä ennen ehdimme mökkeillä ja tehdä monenmoista hauskaa variksilla ja eiköhän joku makaustreenikin aikatauluun mahtune.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti