keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Vaak-vaak-vaak

Josi ja vaak


Heti alkajaisiksi totean, että ompa erittäin hankalaa kuvata liikkuvaa kohdetta. Etenkin kun se kohde on koira ja kulkee metsässä. Tuosta kuvasta ei just ehkä huomaa mutta ote variksesta on hyvin pieni. Lähes etuhampaillaan pitää vaan kiinni. Josi on hyvin hellä tolleri, myös variksille ;)
Noutotreenejä ollaan siis puuhasteltu ja varikset ovat lähes jokapäiväisiä vieraita meidän kylpyhuoneessa. Metsään asti kaikki eivät pääse, vaan ihan otetta ja nostamista kylppäriolosuhteissa on harjoiteltu. Ja jos vaakusta vähän verta valuu, se on helppo huuhdella suihkulla pois. No nyt sitten Josi livahtaa aina tilaisuuden tullen kylppäriin tsekkaamaan, olisko jotain ihanaa sulamassa siellä.
Tänään oltiin Helenan ja Luigin kanssa Jamiksella treenaamassa. Josi sai ensin tehdä vaakuilla nostoharjoituksia ja sitten tehtiin linjaa. Pari kertaa vietiin dami pienen mäen alle, josta Josi kävi vauhdilla noutamassa ja palautuskin tuli lähes käteen. Sitten tehtiin sama variksella ja sekin tuli loistavasti minulle!! Voi hieno ja mahtava Josi! Välillä oli Luigin vuoro työskennellä elikkä Jooseppi sai odotella autossa.
Hieman vaihdettiin paikkaa ja vuorossa oli markkeeraukset. Josilla meni pakka ihan sekaisin eikä palautuksesta (dami) tullut mitään. Ei sitten yritetty edes variksella. Mietittiin mikä sen työskentelyn "sekoamisen" olisi aiheuttanut ja vaihtoehtojahan löytyi: lähes vieras ihminen metsässä, lentävä dami, autossa odottelu, kuumuminen?? Mistäpä näiden tollereiden ajatukset osaisi tietää. No L teki hienoa työtä kakkosmarkkeerauksen kanssa. Lopuksi oli hieman nostoharjoitusta ja saatiin lopettaa tämän kertainen harjoitus onnistumiseen. Kotona J otti damin autosta mukaansa ja kantoi sen ylväästi parkkipaikalta kotiin asti.
Tämä kesä muistettaneen variskesänä. Viime kesä oli ihan varmasti sorkkakesä!!
Yksi sorkka pääseekin huomenna sulamaan, sillä tiedossa on jäljestystä yöaikaan!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti