perjantai 13. elokuuta 2010

Suhiseva makaus ja valssausta

Tein Josille harjoitusjäljen katkokulmalla. Tätä pitää harjoitella jokunen kerta vielä, ehkä. Nyt meni paljon paremmin kuin ensimmäisellä kerralla. En ole ikinä nähnyt miten toinen koira suorittaa katkon eli ei ole vertailukohtaa. Pienen lenkin Josi teki veretyksen loputtua ja löysi itsenäisesti pienen kierroksen jälkeen veretyksen jatkokohdan. Hieman tiputin veretyksen jatkon alkuun verta, että varmasti haisee enemmän. Kulmasta Josi jatkoi muutaman metrin eteenpäin kunnes kääntyi oikeaan suuntaan. Ilmavainuista oli jäljestys lähes kokonaan tällä kertaa. Alkumakauksen poika nuuhkii paljon paremmin kuin ennen, kun aloitamme jäljestyksen pari metriä ennen sitä. Josi ikäänkuin löytää makauksen itse ja taitaa olla näin kiinnostavampi kuin hänelle se osoitettuna.
Tämä jäljen teko oli hyvin erilainen kuin mikään aiempi. Olin jo katsonut Josin kanssa lenkillä käydessä sopivan paikan jäljelle. Menin sopivan matkan päähän tiestä ja tein alkumakauksen. Laitoin vielä siihen herkkuja piiloon ja laskin sienen maahan. Kumartuessani verettämään sientä kuului kummaa suhinaa. Nousin seisomaan. Taas kun kumarruin, kuului suhinaa. Arvelin herkkupussin suhisevan taskussa ja otin sen käteen. Edelleen suhinaa. Lopulta tajusin katsoa eteeni ja siinähän oli parin metrin päässä musta kyy harmalla sahakuviolla varustettuna. Huh. Jätin sen jäljenteon siihen ja lähdin kiltisti autolle takaisin. Paljon mie metsissä ja luonnossa liikun mutta oli vasta toinen kyy jonka olen nähnyt. Jäljen tein sitten parin kilometrin päähän aiotusta paikasta.

Tänään olimme pitkästä aikaa agilityharjoituksissa. Olipa mukavaa! Lämmin ilta oli, joten käytin Josin järvessä ennen harjoituksiin menoa. Ensin me pujottelimme esteitä eli oli välistävetoja. Minun kädet elivät hieman omaa elämäänsä ja hienosti Josi niitä tulkitsi eli jos kädet tekivät virheen niin Josi myös! Muutaman kerran jälkeen homma alkoi luonnistua ja Josi sai hienoja onnistumisia. Ja huonokuntoinen mamma hien pintaan :-)   Toinen juttu oli takaakierto esteelle eli ohjattiin koira hyppäämään esteen takaa. Siinä ohjaaja sai valssata ja kääntyä sekä koira meni vuoroin sekä oikeata että vasemmalta hypyn taakse. Siinäpä menikin kädet ja jalat sekaisin minulta, kun en aina edes oikeaa ja vasenta erota. Tarkoituksena oli lisätä hyppyyn myös puomi mutta Josille otettiin ne erikseen. Puomi on edelleen erittäin mukava Josista ja sitä hän juoksenteli eestaas. Sentään pari onnistunutta suoritusta siihenkin saatiin ja pysähdys alastulokontaktilla oli aina hieno! Mie en oikein hallitse näitä termejä eli jos/kun virheitä on, se johtuu ihan aloittelijan tietämättömyydestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti